Norsk strikkedesigner med eget garn Fast porto i norge 79,- Fri frakt over 1000,-

Ut på tur

Jeg var så heldig å få en reise til Brescia i Italia sammen med de bestselgende butikkene av Mondialgarn fra Sverige og Norge. Der fikk vi hilse på denne fine familien samt få omvisning på Lane Mondial sine fabrikker, kontor og hovedlager. Lane Mondial er et famlieforetak som har laget garn siden 1946. De er størst på håndstrikkegarn i Italia. Og vi fikk hilse på hele denne fantastiske familien. Tusen takk for at jeg fikk bli med! Og til alle de flotte butikkeierene som var med fra Norge og Sverige, jeg gleder jeg meg til å treffe dere igjen!

Dette ble en reise jeg sent vil glemme. Jeg skal vise dere noen bilder fra produksjonene. Det tok ca 5-6 uker fra råullen ble forvandlet til ferdige nøster pakket i fine esker inne på hovelageret. Vi besøkte spinneriet, fabrikken hvor de tvinner merinoullen. Vi fikk også besøke fargeriet og fabrikken hvor de lager de ferdige nøstene.

Her starter råullen sin lange vei fra ull til ferdig nøste. Dette skal bli et melert garn derfor er råullen farget før den starter spinneprosessen.

Uendelige rekker med spoler.

Fargingen foregår i store tanker. Alt er datastyrt for å få mest mulig likhet i fargen hver gang.

Garnhespene blir tørket i store tørkerom som går hele døgnet.

Til slutt blir konene forvandlet til nøster. Etiketter blir satt på og hver pakke med ti og ti nøster pakket for hånd og kvalitetssikret.
Et nøste fra Mondial skal inneholde max to knuter.

Tusen takk for opplevelsen 🙂

Les også disse sakene