Norsk strikkedesigner med eget garn Fast porto i norge 79,- Fri frakt over 1000,-

Trollheimsgenseren

For noen år siden lanserte Britt Grete Moen ideen om en Trollheimsgenser, som kunne brukes når hun og andre fra området deltar på messer og ulike arrangement, slik at alle ser «kar åss kjæm frå». Denne ideen likte også hennes samarbeidspartnere i iTrollheimen, og nå i høst falt alle bitene på plass for meg slik at jeg både fikk tid og fant den rette konstruksjonen på genseren

Trollheimslua måtte vi jo selvfølgelig også lage, og den kommer i to versjoner;
En ribbestrikket lue med en enkel kontrastkant, og en glattstrikket lue med innbrettskant. Denne kanten gjør at den ligger dobbelt over ørene, og blir derfor litt lunere. 

Vi har nå laget en unisex genser som funker både til fjells og til vanlig bruk i mer sentrale strøk, men vi har hatt fokus på detaljer som gjør at dette blir genseren man skal ha lyst til å ta på seg.  Ribben i sidene gjør at den sitter godt inntill, noe som er kjekt under jakker, men denne kan også dampes flatere slik at man får den litt videre om man ønsker det. Det samme gjelder ribben nederst på genseren, som sitter inntill, slik at det ikke får unødvendig varmetap her. Ermene er strikket ekstra lange og har tommelhull slik at den gir samme effekt som pulsvarmere. Et annet viktig element er at halsen skal være høy, men ikke for høy, for å unngå at den blir ubehagelig under haka. 

De fine skinnlappene tar utgangspunkt i logoen jeg laget for iTrollheimen da de startet opp, og kommer i stor versjon til genseren og en liten lapp til luene som brettes dobbelt rundt kanten før den syes fast. Dette ble for meg prikken over i’en, og de ble akkurat så fine som jeg ønsket meg. 

Garnet som er brukt heter Knit Me Ull, og er et økologisk ullgarn laget av 100% Peruvian Highland Eco Ull. Plaggene blir myke og får en flott struktur, i tillegg til at de ikke klør. Som en bonus er ikke garnet superwash-behandlet, og man kan være trygg på at både fargestoffer og de andre produktene som er brukt i prosessen fra rå ull til ferdig produkt er skånsomme for oss og naturen. 

Les også disse sakene