Norsk strikkedesigner med eget garn Fast porto i norge 79,- Fri frakt over 1000,-

Tips & triks – løse tupper og tilbehør

Det fine med de firkantede pinnene, er at de sitter litt bedre i hånden når du strikker. Mange med vonde hender liker veldig godt disse pinnene. Jeg anbefaler virkelig å prøve de ut hvis du ikke har gjort det enda. Jeg er rimelig kresen på pinnene jeg strikker med. Personlig liker jeg de firkantede pinnene best når jeg strikker på litt tykkere pinner, men er tradisjonell og liker best de runde når jeg strikker med tynnere garn. Derimot er bjørkepinner er et must uansett om de er runde eller firkanta.

Noen av dere har spurt meg om det finnes et tips når pinnen skrur seg opp. Bruk nøkkelen som var med i pakken, og stikk den gjennom det lille hullet på vaieren. Slik får du et godt grep og kan skru tuppen skikkelig fast til vaiernen. Men vær forsiktig med de tynneste tuppene. Du kan vri de rett av hvis du tar i det du har 🙂

Et annet tips som jeg har nevnt før men som ikke kan sies nok. Mange får striper i glattstrikken når de strikker fram og tilbake. Med andre ord de strikker vrangmaskene noe løsere eller fastere enn rattmaskene. dette kan du løse med å bruke et halvnummer mindre på den ene siden. Prøv deg litt fram på en prøvelapp, å se om det blir bedre.

Du kan også strikke med den ene pinnen litt mindre ved vanlig glattstrikk når du strikker rundt også. Da glir strikketøyet lettere av pinnen. Pinnen du strikker med er som den skal være.

Det finnes nummeranvisere som du kan henge på vaieren hvis du trenger tuppene til et annet arbeide. Da glemmer du ikke så lett hvilken pinne du strikket med. Bruk da stopperne som var med i vaierpakken. Da faller ikke maskene dine av.

Det finnes vaierskøter slik at du kan få en veldig lang pinne, eller du vil flytte masker over til en annen vaier.
Du finner alt det jeg snakker om her under fanen pinner og tilbehør i butikken min.

Ha en riktig fin helg!

Håper noen av disse pinnetipsene gjorde deg nysgjerring.

Sjekk ut pinnene mine på nettbutikken min

Les også disse sakene