Norsk strikkedesigner med eget garn Fast porto i norge 79,- Fri frakt over 1000,-

Tips & triks – Kantmaske – første maske løst av…

Jeg pleier ikke ta første maske løst av så ofte, siden jeg syns det blir like fint når jeg strikker kantmaskene. Dette er helt klart en smaksak, og helt sikkert veldig mange meninger om. Så gjør slik du pleier å gjøre det 🙂

Men jeg har en kantmaske jeg ofte tyr til for å fine kanter, når kantene skal syns. Det er å ta første maske løst av med tråden på retten av arbeidet. Det hørtes kanskje litt komplisert ut, men her skal jeg vise dere noen bilder.

Legg tråden på forsiden av arbeidet, ikke bak slik du vanligvis gjør når du starter å strikke en pinne.

Stikk pinnen din i bakre del av masken slik, og ta masken av pinnen (uten å strikke den).

Tråden vil nå legge seg slik at den ligger naturlig bak, og du kan strikke videre på vanlig måte. Siste maske på pinnen strikker du rett. Det er kun den første maske du tar løst av på denne måten.

Slik får du en veldig fin kant du kan bruke både på rillestrikk og glattstrikk mm.

Se alle mine strikkeoppskrifter

Les også disse sakene

Produktet er kun tilgjengelig for våre forhandlere.