Norsk strikkedesigner med eget garn Fast porto i norge 79,- Fri frakt over 1000,-

Strikk din egen #amfigenser

Strikkegenseren er et must til enhver høstgarderobe. Den kan styles til alt fra søte kjoler og skjørt til mer rocka skinnbukser og jeans. Gå for en oversized variant du kan slenge på deg både morgen og kveld, eller hva med å strikke en genser selv i en av dine favorittfarger?

I samarbeid med designer og strikkebokforfatter Marte Helgetun har vi designet vår helt egen #amfigenser modell TREND, og vi ønsker selvfølgelig å dele oppskriften med deg. Som bonus har vi også lagt ved oppskrift til matchende vest og hals. Marte driver firmaet Design by Marte Helgetun, og har både nettbutikk og gårdsbutikk hvor hun selger sine egne bøker, hefter og oppskrifter.

– Da jeg skulle designe TREND-genseren falt valget på en litt kort modell med vide armer – perfekt til blant annet highwaist-bukser og over kjoler. Tanken er at den også kan strikkes som en vest dersom du ønsker det. Jeg har også laget oppskrift på en matchende hals, forklarer Marte.

Både strikkevest og hals er superhot denne sesongen og kan styles på utallige måter. Vesten kan blant annet brukes over kjoler, oversized skjorter og enkle t-skjorter, mens hals er perfekt tilbehør til kalde høstdager, da den holder deg varm og god

Mange valgmuligheter

Marte har valgt å strikke både genseren, vesten og hals i garnet KOS fra Sandnes Garn i en av høstens trendfarger: Petrol. Kos-garnet kommer i 26 ulike farger, så her har du mange valgmuligheter, hvis du ønsker en annen farge. Garnet er et lett og mykt alpakkagarn som gir plaggene et eksklusivt uttrykk. Har du imidlertid lyst til å velge et annet garn eller farge, kan du selvfølgelig gjøre det.

– Du kan godt velge et annet garn eller en kombinasjon av garn som tilsvarer strikkefastheten. Strikk deg en prøvelapp, slik at du ser hvordan det blir og husk å sjekke garnlengden slik at du får nok garn, tipser Marte.

Garnet Air Blow fra Europris har samme pinnestr som denne, Nille har også garn du kan bruke, men er må du nok strikke en prøvelapp først. Mange flotte farger!

Har du lyst på en lengre genser eller vest, eller en mer oversized variant, kan du gjerne strikke dem lengre eller i en eller to størrelser større enn du pleier. Husk at du i så fall må beregne mer garn enn oppgitt i oppskriften.

Er du nybegynner? Fortvil ikke – oppskriften er enkel å forstå.

Tips til nybegynnere
Er du en av dem som synes strikking ser vanskelig ut? Da er du ikke alene. Ifølge Marte kan det være lurt å starte med noe du har lyst på selv.

– Ikke strikk noe du aldri kommer til å bruke, da blir det fort vanskelig å fullføre prosjektet, sier hun og legger til at det kan være lurt å starte med et prosjekt med litt større pinner, da det går kjappere å strikke med disse.

Marte er svært opptatt av at strikkeoppskriftene hennes skal være lett å forstå for alle, og lager derfor oppskrifter med vanlig språk og uten forkortelser.

Se alle mine oppskrifter på strikkegensere

Les også disse sakene