Norsk strikkedesigner med eget garn Fast porto i norge 79,- Fri frakt over 1000,-

Fargeparti

Det skjer rett som det er at man går tom for garn underveis i et prosjekt, og det er like irriterende hver gang. Selv er jeg helt håpløs til å hamstre et par nøster ekstra for å unngå dette, men det blir det unødvendig mye restegarn av.

Derfor har jeg lyst til å dele et tips med dere
Av og til må man skifte parti midt i et glattstrikket felt. Trikset jeg bruker da er
 å strikke annenhver omgang med nytt og gammelt parti noen få omganger. Da vil ikke skillet bli så tydelig, og du får en gradert overgang mellom fargepartiene. Noen ganger derimot er det så ulike innfarginger at det eneste du kan gjøre er å strikke ermer og kanter i det nye partiet.

Hva er et fargeparti?
Når garnprodusentene farger garnet, tar de rundt hundre kilo råhvitt ufarget garn og putter dette inn i store fargetanker. Her lar de garnet godgjøre seg i flere timer slik at garnet trekker godt med farge og alt blir gjennomfarget. Dette kalles et fargeparti, batch eller innfarging. Neste gang de skal lage lage samme fargen skal det mye til at alt blir helt likt. Fargene består av ulike fargepigmenter som blandes sammen for å få den riktigefargen. Pigmentene ser ut som melis og det skal ikke mange fargekorn til før fargen får en litt annen nyanse. 

 

Les også disse sakene