Norsk strikkedesigner med eget garn Fast porto i norge 79,- Fri frakt over 1000,-

Dåp og afterdåp

Dåpssettet består av en enkel og klassisk body med raglanøkinger. Jeg ønsket at denne skulle være så enkel som mulig, så her er det kun noen trykknapper i halsen og mellom beina. Alle kantene er enkle brettekanter for å få et klassisk og rent uttrykk.

Dåpsskjørtet derimot har en bred flette på tvers i livet, og skjørtet strikkes videre nedover fra dette. Siden skjørtet er enklere å tilpasse med strikk i livet, er dette kun laget i to størrelser.

Når man kommer til kirka er det veldig raskt og enkelt å få på skjørtet, i motsetning til de klassiske dåpskjolene.

Finkysen egner seg også fint som dåpskyse, og passer fint sammen med dåpssettet. Hele heftet er laget slik at alt kan mikses og matches om man ønsker det.

After-dåp er et uttrykk vi kom på når vi jobbet med heftet. Min kollega, Marte2, kjente på at det var så prakk å ta selve dåpskjolen av og på i forbindelse med kjøring i bilstol, at den ble ikke tatt på igjen i selskapet. Hun skulle ønsket hun kunne beholdt noe av antrekket fra kirka inn i selskapet etterpå, for å beholde høytideligheten lengre. Ved å strikke et kortere skjørt, slik som Finskjørtet fra samme heftet, så får man en kortere variant av dåpsskjørtet, men man beholder likevel det samme uttrykket om man strikker dem i samme farge.

Ønsker man å leke seg litt mer med farger, så har Alpakka Silke fra Sandnes Garn mange nydelige farger til baby, så her kan man virkelig leke seg. Selv synes jeg at Finshortsen er perfekt til After-dåp, og veldig kjekk om man ikke vet kjønnet på forhånd.

Som med alle mine oppskrifter, så velger du selv om du vil kjøpe materialpakke, heftet eller singeloppskrift som print eller PDF.

Se alle mine strikkeoppskrifter til barn

Les også disse sakene